Старши треньорът на Левски Емил Велев замина за Англия, където ще изкара едноседмичен стаж в тима на Тотнъм. Специалистът призна, че добрият му приятел и колега Аврам Грант му е уредил и среща със спортно-техническия щаб на Челси.

„В четвъртък имаме среща с хората от Челси. Ще отида на техния стадион и в базата им. Надявам се благодарение на контактите, които има Аврам Грант да наблюдавам и тренировки на Челси”, разкри треньорът на лидера в А група Левски.

„Нямам никакви притеснения. Хората ще ме чакат. Предполагам, че са изготвили и програма. Ще гледам два-три мача на Тотнъм. Естествено ще следя и тренировъчния процес на отбора. Не знам дали ще гледам мача тази вечер на Тотнъм с Уест Хем. Разговарях по този въпрос с Хари Реднап, ще видя на място дали ще съумея да посетя двубоя”, заяви пред Гонг Емил Велев.

„Харесвах много Тотнъм, когато там беше Митко Бербатов. Те играят много атакуващ футбол. Сега нещата не им потръгнаха, но имат няколко много добри футболисти. Привлякоха интересен футболист като Павлюченко. Надявам се и на тях да им потръгне. Не знам дали ще продължим някакво сътрудничество на равнище клубове”, декларира още Велев.

„Тепърва започва по-тежката част за нас в Левски. Предстои ни много работа. Смятам, че вторият полусезон ще е по-труден от първия”, откровен бе треньорът на „сините” от София.

„Видяхте в последните мачове, че Левски беше добре подготвен физически. Изиграхме две срещи с по 120 минути, срещу Локомотив София и Сливен. Смятам, че и в двете срещи надиграхме противниците”, категоричен беше Велев в изказването си за Гонг на „Летище София”.

„Няма да правя нещо коренно различно в сравнение с предшествениците си по време на зимната подготовка. Може би ще има и доста нови неща. На мнение съм, че 7-8 седмици ще ни бъдат достатъчни, за да се подготвим за първенството”, съобщи още част от намеренията си Емил Велев.

„Лошо е, че сезонът свърши, защото бяхме набрали скорост. Какво да направим, знаете какви са климатичните условия в България. Гошо Христов ще бъде опериран тази вечер. Трябва да е готов за началото на зимната подготовка. Същото важи и за възстановяващите се от травми Мартин Димов и Шакиб Бензукан”, допълни наставникът на Левски.

Специалистът отбеляза, че след завръщането си от Англия, ще дискутира с ръководството на клуба положението с чужденците в Левски. На този етап Шакиб Бензукан няма картотека, защото беше дълготрайно контузен, а квотата с позволената бройка чужденци е запълнена.