„Това е ЦСКА! Биеш Ливърпул, биеш Нотингам... Станахме шампиони с 16 точки разлика! Синята мафия ни спря за Европа” – по този начин президентът на ЦСКА Александър Томов обича да се бие по гърдите или да се оправдава пред „червените” фенове. Както винаги вината никога не е в Лупи.

Дори и днес. Преминаващият над България студен фронт пак обърка плановете на г-н Томов. Или пък май му дойде дюшеш. Щях да падна като видях в какво състояние е теренът на шампионите и водачи в класирането в родната А група днес. Четири часа, след като над София бе спряло да вали. Бе изчистено горе-долу на 20%. А там трябваше да се играе дербито на кръга с Литекс.

„Бием крадците от Ловеч и продължаваме напред”, бе казал в навечерието на мача Добрият Вълк Лупи. Обаче пустите му циклони и антициклони сложиха прът в колелата му.

Въпросът тук е как да изчистиш целия терен като в цялото това занятие са заети цифром и словом 8 души, едно мини тракторче и една машина, която може да изхвърля сняг само край тъчлииите.

Без да съм Минчо Празников (но все пак хвърлям по един поглед към прогнозата за времето) си мисля, че ръководните фактори в червено ще си намерят оправдание и за утре. И теренът пак няма да е готов за игра. Бас хващам, че след днешното чистене утре „ще се окаже замръзнал, и не трябва да се рискува здравето на футболистите”. И ще изчакаме да пекне априлското слънце за да се играе мача. Нали все пак той е за зрителите „и искаме да гледаме хубав футбол, а не хокей на лед”.

Хайде да свалим картите на масата. Или Лупи няма пари да плати, за да изчистят терена, или има друга, „СТРАТЕГИЧЕСКА” причина. За нея след малко.

В подкрепа на първата ми теза е фактът, че момчетата в „червено”, които с играта си на терена доведоха до факта Лупи да се бие по гърдите, че е на първо място спаха преди дербито на тъмно и студено в клубната си база. А дали пък Стратега не е разчел правилно козовете си и не иска мачът с Литекс да е по-далеч във времето. Тъй де, ЦСКА позагуби инерцията си от началото на първенството, Литекс пък понабра такава. Знае ли човек какво му се таи в главата на треньор №1 на България за миналия век. И така с един куршум – два заека: пролетните топли ветрове ще свършат работата на снегорините и Лупи няма да се наложи да плаща. А и шампионите ще са набрали отново скорост.

Дано отлагането не е от суеверие. Заради юбилея от големия сняг в Ловеч. Преди десет години. Пак с Димитър Пенев.

Г-н Томов, срамна работа. Това все пак е ЦСКА! И не му отива да не може да си изчисти терена. Г-н Пенев, ако отложите мача за догодина, поне не плачете повече, че вашите конкуренти са го правили.