Когато бъде официализирано назначението на Станимир Стоилов начело на Ботев Пд, точно половината „А“ група ще се оцвети в синьо. Синьо, що се отнася до треньорите начело на отборите. Осем специалисти, които или са водили Левски през годините, или най-малкото са играли като футболисти в този отбор, ще определят съдбините на точно 50 процента от тимовете в елита.

Нека припомним кои са те: Левски /Илиан Илиев/, Ботев Пд /Станимир Стоилов-засега все още неофициално/, Черноморец /Димитър Димитров/, Славия /Вили Вуцов/, Ботев Вр /Тони Здравков/, Локомотив Сф /Емил Велев/, Берое /Петър Хубчев/, Миньор /Николай Тодоров/.

Шестимата в началото на този списък са били за по-кратък или по-дълъг период начело на Левски, само последните двама – Хубчев и Кайзера, просто са известни футболисти от близкото минало на „сините“.

Какъв е изводът от това „синьо“ нашествие при треньорите? Факт е очевидно, че кадрите, свързани с „Герена“, или поне преминали през „Георги Аспарухов“, се котират в България. А това може само да радва феновете от „синия“ спектър, защото в конкуренцията е истината.