Асоциацията „Футбол срещу расизма в Европа“ (Football Against Racism in Europe – FARE) обърна внимание на писмото на Емил Христов, за проява на расизъм срещу футболиста на ЦСКА Нджонго Присо, и го публикува на страницата си в Интернет. Там се изразяват същите притеснения за проява на расизъм.

Изпълнителният директор на FARE Пиара Повар заяви: „Ситуацията около изгонването на Присо наистина дават поводи за притеснение. Серията от случки, реакцията на публиката в Пловдив, начинът, по който се държат противниковите играчи, полицията, която държи футболиста, и приложените от БФС санкции навеждат на мисълта, че липсва внимание към проявите на расизъм. Участието на полицията също предизвиква притеснения за ненужно и твърде сурово взаимодействие.“

„Писахме до БФС, който наскоро бе глобен за расистки прояви на феновете по време на мач на националния отбор. Поискахме от тях да изяснят случая, както и да се наемат за в бъдеще да внимават повече с такива проблеми и да взимат нужните мерки,“ добавя Повар.