Феновете на Етър предприеха интересна инициатива преди местните избори в неделя, като призовават новия кмет на Велико Търново, който и да е той, да помогне за решаването на проблемите на любимия им отбор.

За целта привържениците на болярите са облепили града с виолетови плакати, на които пише какви са изискванията им към новия градоначалник.

Ето и какво пишат феновете на Етър (текстът е без редакторска намеса):

Феновете на Етър обявиха безпрецедентен конкурс за кмет

За пореден път феновете на ЕТЪР показаха своята гражданска позиция. В монент, в който много хора очакват промяна, свързана с предстоящите избори, от Фен Клуб „ЕТЪР” организираха кампания за търсенето на „Своя Кмет”.

Този регион е дал на България много именити спортисти и в частност футболисти, прославили името ѝ по целия свят. За съжаление тежките времена, в които живеем, и безотговорността на местната власт спрямо спортните бази в последното десетилетие, неминуемо дадоха отражение и на развитието на спорта. Следвайки максимата, че „Няма нищо по–силно от една идея, на която и е дошло времето”, великотърновските фенове организираха нестандартна позитивна кампания. Градът е украсен с виолетови плакати, които задават критериите за „ДОБРИЯ” кандидат-кмет :

- Koйто да помогне на ФК Етър да се завърне сред най-добрите.

- Koйто да поведе възраждането на детско-юношеската школа на клуба.

- Koйто да възстанови разрушеното и да придаде европейски облик на общинските спортни бази.

- Koйто е готов да работи упорито за развитието на спорта в нашата община, за да имат здраво бъдеще децата ни!

Феновете на Етър не тръгват по пътя на омразата и противопоставянето, а търсят и предлагат решения. Те вярват, че само обединението на обществеността във Велико Търново за каузата на спорта дава гаранция за едно по-добро и здраво бъдеще.