Босът на Левски Тодор Батков не пропусна възможността да се „закачи” по своя си начин със собствениците на ЦСКА. Освен с подхвърлянето за непочистената от снежни преспи София, адвокатът алармира, че „червените” дължат пари на футболистите си, на полицията за данъци, за наеми.

Собственикът на Левски се срещна тази вечер със „сини” привърженици, за да отговори на редица техни въпроси. След това той се спря и пред чакащите го журналисти. Адвокатът не беше наясно кой съдия ще свири мача между Левски и Литекс, но след като научи, самият той запита репортерите: „Той не беше ли от Перник?”

„Нищо не подозирам. Предния път човека се справи нелошо на дербито. Но много странно ми изглежда сега. Все пак не е тайна, че собствениците на вечния враг са от Перник. Не е тайна, че те финансират това си хоби с публични пари и всички виждаме за какво става дума. София е затънала в преспи. Не си плащат данъците, разсрочват им данъци ей така… не си плащат дължими наеми към Министерството на спорта, не си плащат на МВР, всякакви разсрочки получават. Те явно са по-българи, отколкото Левски. По някаква случайност ни слагат техни съселяни, съграждани”, сподели Батков.

„След смяната на съдийската комисия, ние с Георги Иванов взехме решение, че ще разчитаме на българското съдийство. Не смятам, че някой ще посмее да се подиграва с Левски, пък бил той и от един град с боклукчиите”, добави собственикът на Левски, който даде да се разбере, че е съмишленик с мениджъра на клуба Георги Иванов – Гонзо и няма поставяни ултиматуми.

„Оптимист съм за мача в неделя, връщат се двама футболисти в игра, Сърмов слаба Богу не е контузен, така че други да се притесняват. Много е добре да догонваш”.

Тодор Батков разкритикува и идеята БФС да вика съдии от Кипър, които да идват в България и да свирят родни мачове.

На въпрос, дали Тодор Батков има пари, за да осигури чужд съдия за мача с Литекс, адвокатът отговори в свой стил: „Този въпрос е толкова несериозен… Когато си платят за охраната на МВР, данъците, за 2 милиона на Министерството на спорта, тогава мога да отговоря на този въпрос. За разлика от всички останали, Левски няма проблеми с парите.”

Тодор Батков изрази увереност, че отборът му може да триумфира с титлата в края на сезона, ако това се случи, той заяви, че ще отдели пари за селекция: „Колкото е необходимо. Каквото е поискало спортно-техническото ръководство в лицето на Георги Иванов е станало. Само го помолих да не бързаме с дисциплинарното уволнение на Рабех, защото ни струва доста пари, освен нервите.”

„Убеден съм с всеки мач Левски ще играе по-добре, както и че ще извоюваме 6 поредни победи, след което ще доиграем първенството. Видяхте ги на какво дередже са. Дай Боже и фортуна малко да се обърне към нас.”