На 20 август тази година петима истински смели мъже, атлети-аматьори ще се втурнат в кампанията - спортно изпитание Дунав Ултра 3: River Monsters. Те ще  опитат да превземат дистанцията от 682 км на едноименния веломаршрут, следващ северната ни граница “Дунав Ултра”, редувайки бягане с каране на велосипед.

За целта участниците ще разполагат само с 48 часа, превръщайки се в главни герои в най-щурото Фейсбук риалити с (не)очакван край!

Това са Борислав Йорданов -  страстен планински колоездач, Илиян Лазаров – бегач, Станислав Евгениев – гребец, Филип Лхамсурен – приключенец-сървайвър и Борис Бегъмов - колоездач, създател и идеолог на концепцията Дунав Ултра.

Единствено по рода си, приключението ще стартира от с.Куделин, Видинско и би трябвало да приключи успешно в черноморското с.Дуранкулак. Авантюристите - спортисти ще трябва да прекосят дистанцията на колело (общо 640 км) и бягайки (цяла една маратонска дистанция от 42.195 км), но без да се състезават помежду си. Начинанието ще се смята за успешно, дори ако само един от петимата успее да финишира в предварително зададените 48 часа.

По време на самото изпитание движението на всеки един от участниците ще може да се следи директно в интернет чрез специална технология за GPS проследяване в реално време на адрес dunavultra.com.

По време на 48-часовото изпитание пък във Фейсбук страницата на Дунав Ултра ще бъде публикувана информация на живо от мястото на събитието - видеа, фотографии, новини, интервюта и информация за състоянието на колоездачите-бегачи. Ролята на специален фотограф на събитието е поверена на носителя на международна награда за спортна фотография Анастас Търпанов.