Бившият световен шампион във Формула 1 Жак Вилньов се изказа доста критично относно партньорството между Макларън и Хонда и заяви, че то може да повлече надолу кариерата на Фернандо Алонсо.

Двукратният носител на титлата при пилотите се върна в бившия си тим това лято, ала досега престоят му е съпътстван единствено от проблеми. Още миналата година стана ясно, че през настоящия сезон болидите на Макларън ще работят с двигатели на Хонда, но дотук съдружието търпи доста критики. В първите четири старта нито Алонсо, нито неговият съотборник Дженсън Бътън успяха да се преборят дори за точка, като всеки от тях е стигал най-много до 11-о място.

Именно това кара Вилньов да мисли, че напускането на Ферари е било грешна стъпка за испанеца. „Ясно е, че това бе неправилно решение. Той можеше да остане там три или четири години, а после да се откаже или да отиде в Макларън, ако е искал да печели с тях така, както го правеше през 2007 година“, каза канадецът.

„Според мен със сегашната кола на Ферари Алонсо можеше да се бори за титлата. Вместо това с този трансфер той може би приключи кариерата си – твърде е възможно повече да не спечели нито една титла, дори и състезание“, допълни шампионът от 1997 година.