Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо разкри, че действително не се е чувствал добре в предишния си тим Ферари. Испанецът заяви, че да изпуска титли със „скудерията“ е било по-разочароващо от настоящата му борба с колата на британския тим.

33-годишният състезател изкара 5 години на Маранело, които обаче не оправдаха очакванията му и затова той предпочете съвместния проект на Макларън с Хонда.

„Фрустрацията е нещо, което познавам, все пак се състезавам вече 14 години във Формула 1. Последните години във Ферари бяха много разочароващи, защото се борихме за титли, но не успявахме. Сега съм част от нов проект и съм много по-оптимистично настроен“, каза Алонсо.

„Сега е време да бъдем единни в обора и да се насладим на процеса. Ще направим анализ след няколко месеца и ще бъдем доволни. Затова дойдох тук.“

„Бях доволен от Ферари, но натисках отбора дори тогава, когато нямахме конкурентен автомобил, с който да атакуваме титлата. Това може би се дължи на моята страст, мотивацията ми. Това е моят начин да надъхам отбора дори в трудните моменти. През годините съм го показал, а сега съм част от нов проект, където се опитваме да изградим нещо значимо“, добави испанецът.