На стилна церемония в шоурума на Hyundai се проведе награждаването на пилотите взели участие в първия кръг от едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, който се проведе по време на рали "Твърдица - Елена".

На първата позиция се класира Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев, който даде най-добро общо време от проведените 4 етапа. Втори остана Дочо Цвятков с навигатор Линда Багерова, а третото място се зае от Симеон Симеонов с навигатор Добрин Борисов.

Наградите бяха връчени от Стефан Митов - национален директор продажби на Hyundai за България и спонсорите от Total.

Следващото предизвикателство пред пилотите на Hyundai Racing Trophy е започващото на 17 юли рали "България".

"За нас беше едно хубаво състезание, но за съжаление след катастрофата и смъртта на Тодор Славов ралито завърши с неприятен край. От името на Янаки Янакиев и от мое искам да изкажа съболезнования на семейството на Тодор и бързо въстановяване на Петър Илиев. На самото рали най-трудно ми беше на дългите етапи, но те не успяха да се състоят. Имах проблем и със записките. Целта беше да стигнем финала, мястото и точките нямаха значение, тъй като това беше и първият кръг от шампионата. Очаквам с нетърпение да стартирам на рали "България", карал съм го няколко пъти. Има скоростни и бързи участъци, ще е изпитание за мен. Колата беше много добре подготвена, ускоряваше бързо, което беше неочаквано за мен и е с добро развитие за бъдещето", заяви след награждаването победителят в първия кръг на Hyundai Racing Trophy Григор Григоров.

Награждаване на призьорите от първия кръг на  Hyundai Racing Trophy

източник: Николай Пашкуров/Gong.bg

"Състезанието беше трудно, загубихме време в първата отсечка, но после наваксахме по останалите етапи, за да свикнем с автомобила ни трябват още километри", коментира вторият в класирането Дочо Цвятков. 

"Очакваме да стане един празник и ние да дадем максимума от себе си", заяви Линда Багерова - навигатор на Цвятков относно следващото изпитание рали "България".

"Пилотът е винаги готов за състезание, дано рали "България" премине без инциденти, за разлика от "Твърдица - Елена". Ралито ще е трудно, но ще дадем максимума от себе си за добро представяне и да бъдем доволни. Колата е отлична, допадна ми доста", коментира още Цвятков.

Hyundai Racing Trophy

източник: Николай Пашкуров/Gong.bg

"Доволен съм от карането си, това беше моето първо рали, очарован съм от колата, но за съжаление самото състезание завърши трагично. Има разлика с картинга, тъй като карта е със задно предаване, а колата е с предно. С нея трябва да си по-бавен, трябват ми още тренировки. При карта трябва да си по-агресивен. Най-трудно на рали "Твърдица - Елена" щеше да е на дългия 30 километра етап, но трудности имах и на етапа на осветление, тъй като ми беше за първи път. Колата беше отлично подготвена особено добре се държеше на завоите", заяви Симеон Симеонов, който завърши на третото място.