Единадесетото издание на “Рали Твърдица-Елена 2015” ще бъде открито официално до часове в гр. Твърдица. С началото на надпредварата ще бъде даден старт и на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, включен в календара на БФАС за тази година. Пилотите на Hyundai ще участват в едни от най-атрактивните рали и затворен маршрут състезания в България, в отделни серии и със самостоятелна квалификация.

Церемониалното откриване на “Рали Твърдица-Елена 2015” ще се състои днес в 17:00 часа на площад „Свобода“ в град Твърдица.

Първият ден от ралито ще предложи поредица от предизвикателства за състезателите на Hyundai Racing Trophy: Симеон Симеонов с навигатор Добрин Борисов, Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев и Дочо Цвятков с навигатор Линда Багерова. Очаква се пилотите да преминат през два планински етапа, като ще отбележат и две преминавания на скоростен етап/отсечка "Детелината-Твърдица". В 20:00 часа се проведе специален етап, изключително атрактивен за публиката - пилотиране във вечерните часове "на фарове".

Hyundai Racing Trophy

източник: Hyundai Racing

Ключов момент преди старта на състезанието бе специално организиран тест от екипа на Hyundai Racing Trophy, по време на който треньорът на състезателите на Hyundai Racing Trophy - Николай Николов, наблюдава тяхното пилотиране. Той постави конкретни мисии пред всеки от тях за предстоящата надпревара. Тестът и инструкциите са част от предварително планираната програма в рамките на шампионата - Hyundai Personal Upgrade Program. Тя цели да стимулира развитието на персоналните качества на пилотите, поставени в състезателна среда и да им осигури практически опит в рали и затворен маршрут. Мисиите са съобразени с техните индивидуални умения, както и със спецификата на трасето и тактиките на пилотиране на всеки от състезателите на Hyundai Racing Trophy.

За най-младия в едномарковия шампионат – 16-годишният Симеон Симеонов, треньорът Николай Николов препоръча да се концентрира върху работата с навигатора и основно – върху правилното изработване на стенограмата, направена по време на тренировката. Също така, като специализиран предимно в картинг надпреварите, от ключово значение за Симеон е бързата адаптация към маниера на управление на състезателния автомобил. „Заради коренно различния.

Hyundai Racing Trophy

източник: Hyundai Racing