Повече от 24 пилоти са подали заявки за участие в деветото издание на "Писта Велико Търново". Вторият кръг от републиканското първенство по автомобилизъм на затворен маршрут ще се състои на 7 и 8 май, съобщи Димитър Стефанов, президент на търновския клуб "Етър Рейсинг", организатор на състезанието в партньорство с Българската федерация по автомобилен спорт и Община Велико Търново.

В група "Спорт" любителите на високите скорости и майсторското управление ще видят миналогодишния шампион на България Слави Рупчев, а така също Огнян Патенов и Димитър Пенчев.

За купата в група "Тунинг" ще се борят състезатели като търновските пилоти Станислав Паришков и прокурорът Емил Денев, доайенът на този спорт у нас Стоян Апостолов на 60 години, както и най-младия състезател в шампионата - Иван Влъчков на 16 години. Той няма книжка, но има разрешение от Автомобилната федерация за участие в надпреварата.

В най-големия клас се очаква атрактивна надпревара между шампиона за миналата година Пламен Камбуров, вицешампиона Константин Маршавелов, Румен Дунев, Константин Щерев и Атанас Божилов.

Трасето обхваща района на западния пътен възел и е с дължина 2650 метра, с включени 9 завоя.

Над 90 полицаи, охранители и маршали ще се грижат за безопасността на публиката, посочи Стефанов. По данни на полицията през миналата година публиката на състезанието е надхвърлила 20 хиляди души, припомниха организаторите.

В събота до обяд ще се проведе административния и технически преглед в центъра на града. В неделя от 10.30 часа е официалното откриване. В града ще бъде въведена временна организация на движението в района на Западния пътен възел. Тя ще бъде в сила в събота от 12.00 до 18.00 часа, както и в неделя от 09.00 - 14.00 часа. /БТА