Ювентус ще играе срещу Барселона във финала на Шампионската лига тази година, на 6 юни в Берлин.

Юве направи 1:1 срещу Реал в Мадрид, и след победата с 2:1 у дома, се класира за битката за трофея.

Това е осми финал за италианския гранд, който за последно бе на него през 2003-та година.

Реал Мадрид се прости с шанса да напише още една страница от историята на Шампионската лига, ставайки първият отбор, печелил я поредни пъти.

Отново "свой" наказа "белите", и юношата на Реал Алваро Мората пак се разписа, както в първата среща, за да класира Юве на финала.

Реал игра силно през първото полувреме, но направи твърде много пропуски до минутата на гола. Гарет Бейл бе този, който допусна най-много грешки пред вратата на Юве, а Кристиано Роналдо бе тотално незабележим в последните 15-тина минути. Нападението на Реал не вървеше изобщо в решаващите мигове, а търпеливо и много разумно, "Старата госпожа" изигра съперника.

За последно Ювентус спечели Шампионската лига през 1996-та година, а до момента само веднъж е срещал испански тим на финала - Реал Мадрид - но през 1998-ма спечели Реал.

За Реал Мадрид това бе последният шанс за трофей, и "кралският клуб" ще завърши без каквато и да било купа годината, ако не стане чудо в Примера дивисион.

Мачът на "Сантяго Бернабеу" започна с две бързи възможности пред двете врати, първата за Гарет Бейл, а от другата страна - за Карлос Тевес.

В петата минута Карим Бензема показа класа, и отигра добре в пеналта, преди да шутира неточно.

В 11-та минута Кристиано Роналдо отправи страхотен пряк свободен удар, но топката рикошира и излезе на педя над напречната греда.

Артуро Видал бе изпуснат на отлична позиция в наказателното поле на домакините в 13-та минута, но Икер Касияс спаси удара му.

С наближаването на 20-та минута, ударите на Реал ставаха по-сериозни, и първо Бензема и Роналдо не се намериха навреме, а след това и Бейл отказан от Буфон.

В 22-та минута Киелини повали Хамес в наказателното поле, и Йонас Ериксон посочи бялата точка. Кристиано Роналдо за пореден път се изравни с Лионел Меси в голмайсторското чело, като реализира дузпата, 1:0.

Попадението бе под номер 307 за Роналдо за Реал във всички състезания, с което той изравни Алфредо Ди Стефано на второ място във вечната ранглиста. Пред тях е единствено Раул, с 323. Освен това, Роналдо се превърна в единственият футболист в историята на Шампионската лига, реализирал 10 и повече гола в четири сезона.

Роналдо пропусна да увеличи още сметката си в 29-та минута, когато предпочете да търси подаване към Иско, вместо сам да шутира. Буфон спаси още един опасен удар две минути по-късно, но Реал продължаваше да натиска, а Ювентус да търси контраатаки.

В минутите след 30-та, гостите започнаха по-често да поглеждат към вратата на Икер Касияс, а Реал прие малко играта в своята половина.

В заключителните минути домакините отново тръгнаха в предни позиции, но ударите на Роналдо и Бензема не намериха целта.

Клаудио Маркизио отправи бомбен шут към Касияс за начало на второто полувреме, но топката излезе в аут.

В 57-та минута, първата голяма грешка на Реал в защита се оказа фатална, и отново, и отново, кадърът на "кралския" клуб Алваро Мората я наказа. Погба свали с глава топката в пеналта, а там Серхио Рамос покри засадата, за да шутира Мората точно между няколко футболисти.

Реакцията на Карло Анчелоти не закъсня, и веднага в игра се появи Чичарито. Вместо това обаче, в 70-та минута Ювентус направи невероятен пропуск, като Клаудио Маркизио се озова сам срещу Икер Касияс, но стражът спаси.

Гарет Бейл направи няколко сериозни пропуска също така, от другата страна, като в 72-та минута почти влезе във вратата с топката.

Икер Касияс остави в мача Реал, като отрази мощен удар на Пол Погба в 88-та минута, но не се виждаше как домакините ще успеят да вкарат нещата в продължения. Енергията от атаките на Реал изглеждаше изчерпана, а Кристиано Роналдо се бе загубил тотално по терена.

Ювентус изчака спокойно и без да бърза своя момент, и в края дори Реал не успя да направи тотален щурм, за да гони поне продължения.

Така Юве отива на финала, а Ел Класико в Шампионската лига отново няма да има.