Английският Евертън удържа върха в Група Н на турнира Лига Европа, след като завърши 0:0 при гостуването си на един от преките си конкуренти за лидерската позиция Лил. След само две седмици тези отбори ще се срещнат на "Гудисън парк". 

Мачът не предложи особени емоции на зрителите по трибуните. Чистите голови положения бяха твърде малко, а когато ги имаше, нападателите на двата тима с лека ръка ги пропиляваха. 

Най-хубавата ситуация преди почивката беше в 26-та минута и се откри пред Идриса Гей. Страхотният му изстрел обаче мина на няколко сантиметра встрани от вратата и не се наложи на Тим Хауърд да се намесва.Малко по-късно и ДИвок Ориги не затрудни американския страж. 

За "карамелите" хубавите положения изпуснаха Самуел Ето'о и Ейдън МакГийди и така двата тима не успяха да се огорчат един друг преди почивката. Пред вторите 45 минути домакините бяха по-активният тим. 

Отново Дивок Ориги имаше най-хубавите ситуации пред Хауърд, а Симон Кяер не успя да се разпише от няколко статични ситуации. Контрите на Евертън обаче доста често носеха по-големи опасности. 

При една от тях топката беше пусната към влезлия като резерва Ромелу Лукаку, но в последния момент защитник на Лил я изби, иначе белгиецът се озоваваше на стрелкова позиция, от която едва ли щеше да пропусне. 

Лейтън Бейнс пък постоянно създаваше проблеми с пробивите си, а и при изстрелите от статични положения, но така или иначе и неговите усилия не се увенчаха с успех. Така двата тима си поделиха по една точка, след като не успяха да си отбележат голове и развръзката в тази група остава за по-нататък. 

Иначе Евертън е лидер с 5 точки, втори вече е Волфсбург с четири, който по-рано днес тресна руския Краснодар с 4:2. Лил остава на третата позиция с три точки от три хикса, а последни са руснаците с два пункта.