Мачът срещу България може да е последният в кариерата на Антонио Конте като селекционер на Италия. Медиите на Апенините гърмят, че бившият наставник на Ювентус обмисля оставка веднага след битката в София, независимо от резултата. 

Новината тръгна от редица по-малки издания, а впоследствие беше цитирана и от по-големите. Като повод за подобно решение на Конте се цитира огромното напрежение, на което е подложен, при това не само напоследък. 

Но всичко ескалира в София, когато се контузи футболистът на Ювентус Клаудио Маркизио и треньорът веднага беше грабнат от бившите си работодатели, че натоварвал прекалено много националите и това водело до контузии. 

Заради травмата на Маркизио Конте получи и смъртни заплахи, което вече изглежда е преляло чашата на търпението му. Като основание се цитират и думите му от вчера, касаещи бъдещето му: "Засега мисля за мача с България, за после ще видим какво ще е бъдещето ми."

Към Конте вече има интерес от клубни тимове. Специалистът, който изведе Ювентус до три поредни титли в последните три години, е силно желан от големия съперник на "бианконерите" Милан.