Отборът на Кротоне, в който се подвизава българския национал Александър Тонев записа първа историческа точка в Серия А. Новакът в италианския елит стигна до равенство 1:1 срещу Палермо на Ивайло Чочев. Двамата българи обаче не взеха участие в срещата, като Тонев, който в последните дни лекуваше вирус, дори не попадна в групата на своя тим.

Марчело Трота откри за Коротне с точен изстрел в 23-ата минута, а равенството за Палермо осигури Илия Несторовски с гол през втората част.

В същото време Киево продължи с доброто си представяне от началото на сезона, записвайки нова победа, този път като гост на Удинезе с 2:1. Успехът изкачи отбора до петото място във временното класиране на Серия А.

Каляри записа първа победа за сезона, надделявайки с класическото 3:0 над Аталанта, а Торино и Емполи не излъчиха победител, след като за 90 минути не успяха да си отбележат гол.

Тази вечер ще се изиграят още два двбоя от италианския елит. Интер приема Юве в дербито на кръга от 19 часа, докато Фиорентина посреща Рома в другия интересен двубой от днес.

Ето и всички резултати до този момент от 4-ия кръг на Серия А:

Сампдория – Милан 0:1

Лацио – Пескара 3:0

Наполи – Болоня 3:1

Удинезе – Киево 1:2

Каляри – Аталанта 3:0

Кротоне – Палермо 1:1

Сасуоло – Дженоа 2:0

Торино – Емполи 0:0