Фиорентина и Рома завършиха наравно 1:1 в дерби мач от 20-ия кръг в Серия А. На „Артемио Франки“ двата отбора направиха интересен мач, в който темпото на игра бе високо. Със сигурност обаче за победата може да съжаляват повече домакините от Фиорентина, които през по-голямата част от двубоя имаше преимущество, но не можаха да го превърнат в успех. По този начин „виолетовите“ записаха седми мач без победа срещу Рома. За „джалоросите“ пък това бе десети пореден двубой в Серия А без загуба, но той ги отдалечи на 7 точки зад лидера Ювентус.

Двубоят започна много силно за домакините, които още в началото направиха няколко пропуска пред вратата на Морган Де Санктис.

В 19-ата минута логичното се случи и Фиорентина откриха резултата чрез критикувания за формата си Марио Гомес. Давид Писаро стреля извън наказателното поле, а Гомес се оказа на пътя на топката, успя да я чукне перфектно и да я отклони във вратата за 1:0, което бе вторият му гол в Серия А.

В следващите 10 минути „виолетовите“ пропуснаха още няколко шанса преди в 31-ата минута пред Наинголан да се появи първата опасност за Рома. Халфът стреля опасно с глава след центриране от корнер, а Татарушану изби майсторски.

Почивката дойде при минимален аванс за домакините, но само 4 минути след подновяването на играта Рома стигна до равенство. Итурбе се пребори майсторски за топката и я подаде към Адем Ляич, който успя полулегнал да я насочи към вратата за 1:1, след което показа уважението към бившия си отбор и не се зарадва.

Рома имаше превъзходство в следващите минути, но то не се изрази в някакви сериозни положения. Фиорентина изравни играта след 60-ата минута, но в последните 30 минути на мача стопроцентови положения липсваха, а Де Санктис единствено трябваше да се намесва в 89-ата минута след опасен шут на Томович.

В класирането Рома е на втора позиция с 42 точки, а Фиорентина е на шесто място с 31 точки.