Напук на постоянните слухове за криза и скандали в лагера на отбора, Барселона победи Атлетико Мадрид с 3:1 в дербито на кръга в Примера дивисион.

Лео Меси демонстрира, че не се интересува от приказките по негов адрес или че поне те не му влияят на терена. Аржентинецът заедно с партньорите му в звездното нападателно трио на каталунците Неймар и Луис Суарес почти собственоръчно победиха шампионите от миналия сезон, реализирайки по един гол за успеха.

Двубоят бе директна битка за второто място като след него Барса вече има 41 точки, на 1 зад лидера Реал, който е и с мач по-малко. Атлетико пък е трети с 38.

Домакините откриха още в 12-ата минута след комбинация, преминала и през тримата офанзивни диаманта на Барса. Меси се подигра с Диего Годин в наказателното поле, след което подаде към Суарес. Уругваецът опита да овладее, но докосването му с коляно се превърна в пас към Неймар. Бразилецът бе на точното място в точния момент и почти легнал успя да засече за 1:0.

Барса продължи с надмощието си, а Суарес центрира перфектно към Неймар, който с глава пропусна да реализира втори гол.

Това обаче направи Суарес в 35-ата минута, а в основата на гола отново бе Меси. Аржентинецът пое топката на гърди на скорост като при овладявавето имаше съмнение за игра с ръка. Сигнал обаче нямаше, Меси напредна бързо и през двама подаде отлично към уругваеца, който без да се бави с едно докосване вкара за 2:0.

При този резултат дойде и почивката, а след нея Атлетико опита да промени случващото се на терена. Това донякъде се случи в 56-ата минута, в която съдията Ундиано Майенко отсъди дузпа за нарушение на Лео Меси срещу Хесус Гамес в наказателното поле. От Барса бяха бесни от решението и дълго спореха. То обаче остана а Марио Манджукич заби топката в средата на вратата за 2:1.

В следващите минути обаче гостите така и не успяха да упражнят сериозен натиск и да стигнат до изравнителен гол. Вместо това, в 87-ата минута Барса узакони успеха си с трети гол, дело на Меси. Аржентинецът пое топката отдясно, направи двойно с Иван Ракитич като пасът към него първоначално не се получи, но Меси отново взе топката и от няколко метра без проблеми я вкара за крайното 3:1.

ВИДЕО от мача вижте ТУК!