Селта закрепи позицията си в горната половина на таблицата на Примера дивисион след победа навън над борещия се за оцеляване тим на Ейбар. Тимът от Виго надделя с 1:0 с гол от дузпа преди почивката. 

Дуран Нолито реализира единственото попадение, което така и не беше върнато от домакините до края на двубоя и "небесносините" се поздравиха с трите точки. Друг е въпросът обаче, че те няма да им послужат на практика за нищо. 

Двата тима си поделиха инициативата, като първо Санти Мина можеше да открие за Селта още в 7-та минута, но не беше точен, а после Микел Аруабарена не се разписа за домакините от изгодна позиция. 

Михаел Крон Дели също пропусна шанс за Селта в 32-та минута, преди да се стигне до ситуацията за дузпата в 40-та минута. Дидак Вила Росейо свали играч на гостите в наказателното поле, реферът го видя и даде дузпа, от която Нолито беше безпогрешен - 1:0. 

Грешникът за Ейбар в тази ситуация имаше най-чистата възможност да изравни около края на мача, но не беше точен и в крайна сметка "небесносините" се поздравиха с трите точки. 

Така Селта събра актив от 42 точки и е на десетата позиция, с равен актив с деветия Еспаньол. Но и двата тима нямат за какво да играят до края на сезона. Ейбар пък остана 15-и с 31 точки и е само с три повече от отборите, които са под чертата на изпадащите.