Тимът на Севиля продължи серията си от победи, след като записа пети пореден успех при гостуването си на борещия се за оцеляване Леванте. Андалусийците надделяха с 2:1 във Валенсия и се утвърдиха в челните редици на Примера дивисион. 

Те поведоха в резултата още в 10-та минута, когато Кевин Гамейро получи страхотен пас и с прекрасен завършващ удар препарира вратаря на домакините, бележейки за 1:0. В средата на първата част Леванте можеше да изравни чрез бившия играч на Ливърпул Набил ел Жар, но вратарят на Севиля спаси удара му. 

Всичко сякаш приключи като интрига в 37-та минута, когато гостите вече водеха с 2:0. Тогава Гамейро влезе в ролята на асистент и пусна страхотен пас към Хосе Антонио Рейес, който показа страхотно владение на топката в наказателното поле и от близка дистанция нямаше как да сбърка - 2:0. 

Още до почивката Николас Пареха можеше да направи преднината на тима си класическа, но страхотният му шут от пряк свободен удар нацели горната греда на вратата на Леванте и статуквото се запази. 

След подновяването на играта домакините показаха малко повече зъби, но пропуски на Набил ел Жар и Калу Уче ги лишиха от ранно попадение. Но все пак те стигнаха поне до почетен гол в 73-та минута. 

Тогава Калу Уче с глава вкара за 1:2, но това беше всичко за тима му в този мач, а до края севилци имаха още два страхотни шанса за гол, но Карлос Бака и Висенте Ибора не бяха точни и така мачът приключи при този резултат. 

Благодарение на него Севиля вече има 61 точки и се изравни с четвъртия Валенсия, макар че на "прилепите" тепърва им предстои да изиграят двубоя си от този кръг. Леванте пък остава 15-и с 28 точки и е прекалено близо до опасната зона. 

В другия късен мач във вторник вечерта в Примера дивисион, повод за радост имаха играчите на Ейбар, които сложиха край на една агонизиращо дълга серия без победа. Новаците 11 мача не бяха успявали да запишат, но сложиха точка на това с победата над Малага у дома с 1:0. 

В герой за тима се превърна Микел Аруабарена, който вкара единствения гол с глава в 53-та минута след центриране на Хави Лара и това се оказа единственият гол в този двубой, който беше с цената на трите точки. 

Благодарение на тях новаците се отдалечиха от опасната зона и вече имат 31 в актива си, с шест повече от последния под чертата тим на Алмерия. Малага пък остава на седмото място с 45 точки.