Валенсия и Севиля постигнаха победи с по 3:2 като гости в последните си мачове от сезона в Примера дивисион, и запазиха статуквото.

Валенсия се класира за квалификациите в Шампионската лига, докато Севиля остана да чака, и да се бори да спечели Лига Европа, и оттам да влезе в турнира на най-големите.

Атлетико Мадрид стигна само до равенство с Гранада, като гост - 0:0 - но и точката бе достатъчна, за да осигури директно място в групите на Шампионската лига.

В крайното класиране и битката за ШЛ, Атлетико остана със 78 точки, Валенсия със 77, а Севиля е със 76.

Двубоят в Алмерия бе важен както за Валенсия, така и за домакините, борещи се за спасение в елита. "Прилепите" обаче вкараха късен гол, в 80-та минута, дело на Пако Алкасер, донесъл успеха с 3:2, и изпратил Алмерия в Сегунда. Валенсия пък си извоюва място поне в квалификациите на ШЛ.

Малага не даде много отпор на Севиля, и гостите от Андалусия поведоха с 3:0 на "Ла Росаледа". Хосе Антонио Рейес, Евер Банега и Алеикс Видал дадоха аванс за Севиля, а Хави Гера върна един гол в средата на второто полувреме, и в добавените минути добави втори, за крайното 2:3.

Гранада извоюва точка от Атлетико Мадрид - 0:0 - точка, която бе достатъчна и на двата отбора - единият да остане в Примера, а другият, да се класира за групите на ШЛ.