Загубата не е опция за Борусия Дортмунд в голямото регионално дерби срещу Шалке 04 от 16.30 часа днес в мач от 23-я кръг на Бундеслигата. Това твърди звездата на Дортмунд Марко Ройс.

Борусия стартира ужасяващо сезона, но в последните си три мача, записа три поредни победи и в момента е на 12-а позиция във временното класиране. Шалке 04 пък е четвърти в Германия на 10 точки от Борусия.

За двубоя можете да се информирате в Gong.bg.

„Това дерби е в кръвта ни. Срещу Шалке просто знаеш, че трябва да тичаш и да се бориш докато не капнеш от умора. Просто не можеш да изгубиш“, коментира 25-годишният нападател.

„Ситуацията е ясна за мен и подхождам по съответния начин към този мач. Като отбо също знаем за какво става дума. Дербито означава изключително много за феновете и за цялата общонст тук. Напълно очевиндно е, че трябва да покажем всичко, на което сме способни, за да спечелим този мач“, категоричен бе Марко Ройс.

„Домакини сме и искаме да спечелим. Определено няма да е лесно, това е сигурно. Шалке са доста солидни напоследък. Имат добър защитен стил. Надявам се, че сме си свършили работата в подготовката. Нашите шансове са добри, но бих казал, че са 50:50 в момента“, сподели още Ройс.

„Щастлив съм в Дортмунд. Животът извън футбол съществува“, повтори още веднъж Марко Ройс по повод решението си да остане в отбора.