Германската футболна лига и съответно германските клубове ще приберат рекордни суми от телевизионни права за четирите сезона между 2017/18 и 2020/21. Това стана ясно след подписването на новите договори, определящи носителите на националните медийни права.

За първи път в историята си немският футбол ще прескочи кота един милиард евро на сезон от телевизионни права. За периода от четири години немският футбол ще спечели 4,64 милиарда евро, което прави по средно 1,16 милиона евро на сезон. Това значи ръстеж от 85% спрямо настоящия период. От сезон 2005/06 насам пък увеличението е внушителните 287%.

Допълнителни приходи се очакват и от продажбата на правата в други страни като очакванията са общата сума да набъбне до минимум 1,4 милиарда евро на сезон.

По този начин германските клубове ще получават и по-солидни суми в опита си да се съревновават на европейската сцена с тимовете от Испания и Англия.

"Бундеслигата може да бъде много доволна от резултата при разпределението на телевизионните права", коментира босът на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

"Това е важен знак за качеството на Бундеслигата и ще помогне и в международен план. Искам да благодаря на ГФЛ, Кристиан Зайферт и неговия екип за много добрата и ползотворна работа."