Херта Берлин се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Германия, след като постигна труден успех с 3:2 навън срещу втородизионния Хайденхайм. Голаджията на столичани Ведад Ибишевич вкара два гола за успеха, Мичел Вайзер се отличи с две асистенции, а Генки Харагучи реализира третото попадение.

Двубоят на „Войт-Арена“ започна чудесно за домакините от Втора Бундеслига. В 10-ата минута Марк Шнатерер намери Арне Фейк на чудесна позиция и последният без проблеми откри резултата.

Херта обаче успя да постигне обрат само в рамките на 7 минути. Първо в 14-ата минута Вайзер прати чудесна топка за Ибишевич, като босненецът не показа милост при завършващия удар. В 21-ата упражнението се повтори и берлинчани поведоха с 2:1.

След паузата Харагучи увеличи преднината им в 58-ата минута и изглеждаше, че всичко е ясно. Въпреки това 8 минути преди края Шнатерер се разписа от дузпа и върна надеждите за домакините.

Хайденхайм обаче не можа да се възползва и така Херта се присъедини към другите два сигурни полуфиналисти – Вердер Бремен и Борусия Дортмунд.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS