Най-титулуваният френски отбор Сент Етиен допусна втора поредна загуба и започна да губи почва под краката си. След тежкото поражение от Ница в предния кръг, сега "зелените" бяха разочаровани и от Каен. 

Анди Делор отбеляза единственото попадение в този мач и помогна на тима си да спечели трите точки. Така Сент Етиен се смъкна още по-надолу, а доскоро беше втори в таблицата. 

Двата тима направиха много интересно първо полувреме с доста положения, но в крайна сметка не си отбелязаха попадения. Доста пропуски направиха Венсан Беса и Анди Делор за домакините, както и Роберт Берич за гостите. 

Така се стигна до 62-та минута, когато Каен откри резултата. Тогава след бърза атака Венсан Беса проби по фланга и центрира успоредно на голлинията, доста играчи се разминаха с топката, но на далечната греда Делор я засече и я прати в мрежата. 

В крайна сметка повече попадения до края не паднаха и Каен победи. Така този тим се изкачи на третата позиция с 18 точки, докато Сент Етиен остава пети с 16 точки и записа втора поредна загуба. 

В другия мач по това време от Лига 1, Лориен победи Бордо с 3:2 и се изкачи в средата на таблицата, докато "жирондинците" се сринаха още надолу в подреждането. В този мач Диего Ролан даде преднина на Бордо в 38-та минута, но повече попадения преди почивката не паднаха. 

Почти веднага след подновяването на играта Бенжамен Муканджо изравни, а пълният обрат беше факт в 64-та минута след попадение на Маджид Варис. Зарго Туре направи 3:1 в 79-та минута, а две по-късно Ламин Гасама от Лориен и Андре Биого Поко от Бордо бяха изгонени. 

В края Адам Унас отбеляза за 2:3 в полза на "жирондинците", но за повече нямаше време и Лориен се поздрави с успеха. Така домакините са с 14 точки на 9-а позиция, а Бордо е с 10 на 14-о място.