Златан Ибрахимович реализира единствения гол за успеха на Пари Сен Жермен с 1:0 над Сент Етиен в дербито на кръга в Лига 1.

По-рано през месеца двата отбора играха един срещу друг за Купата на Лигата, а тогава резултатът бе същият като отново Ибра бе героят за ПСЖ. Този път шведският национал се нуждаеше от дузпа, за да донесе трите точки на своя тим с деветия си гол за сезона.

Като цяло ПСЖ бе по-добрият отбор на терена, но парижани така и не успяваха да превърнат териториалното преимущество в голови възможности.

След по-скучно първо полувреме, втората част започна по-открито като удар на Единсон Кавани бе спасен от Руфие. Ибрахимович също бе близо в 58-ата минута, но Руфие направи нова добра намеса.

Шведът обаче бе точен от бялата точка след час игра, за да реализира единствения гол в мача. Малко след това Ибра можеше да удвои аванса си, а в края на мача нов пропуск направи и Кавани.

В крайна сметка ПСЖ стигна до трите точки, с които запази третото място в класирането с 44 точки като увеличи аванса си пред Сент Етиен на 4. Лидерът Лион има 48.