Звездата на Барселона и бразилския национален отбор Неймар отправи послание към реферите на предстоящия континентален турнир Копа Америка през лятото. Той поиска от тях да санкционират всякаква груба игра срещу него. 

Причината за този призив на бразилеца е бруталното нарушение на чилиеца Гари Медел срещу него по време на контролата между двата тима в Лондон вчера. Питбула стъпи на прасеца на Неймар, а реферите не видяха нищо. 

По време на Световното първенство в родната му Бразилия през лятото пък нападателят беше сритан в гърба от Хуан Сунига от състава на Колумбия и не игра в резилите на "селесао" с Германия и Холандия. 

"Надявам се реферите на Копа Америка да са по-наблюдателни от тези последните и да ме предпазват от груби нарушения, защото аз не мога да направя нищо за себе си. Не мога да отвърна, не мога да постъпя по същия начин, не мога да се защитя никак!"

"Но ако има рефер на терена, който дебне бруталните играчи и е готов да ги накаже, те няма да са толкова груби. Трябва да поздравя съдията на мача с Чили за цялостното му представяне, но той пропусна инцидента с мен. Трябваше да накажат този грубиян", сподели Неймар след двубоя с Чили.