В чисто южноамерикански сблъсък в контрола Бразилия излъга Чили с 1:0. Мачът се игра на стадиона на Арсенал в Лондон „Емиратс“. „Златисто-зелените“ не бяха брилянтни в мача, но показаха стабилност и преодоляха доминиращите териториално чилийци.

Първото полувреме на произведе много събития. Чилийците владееха повече топката, но пък бразилците създадоха най-доброто положение за гол. В 26-ата минута Неймар центрира от фаул, но топката дойде малко дълго за Соуза, който не успя да я засече във вратата, а Клаудио Браво я докосна, за да я прати в корнер.

И през второто полувреме чилийците бяха отборът, който владее по-дълго топката, като по този показател те достигнаха до съотношението 65:35. В 57-ата минута тимът на Чили поиска дузпа след интервенция на Марсело срещу Исла, но реферът Мартин Аткинсън бе категоричен, че такава няма.

„Кариоките“ продължиха да тичат доста след топката, но пък и защитата им се оказа доста солидна. Така 5-кратните световни шампиони дочакаха своя шанс да стигнат до гол. В 73-ата минута Данило пусна дълъг пас към Фирмино, нападателят на Хофенхайм излезе срещу вратаря Браво, преодоля го и на празна врата вкара гол за Бразилия – 1:0.

Чили опита да упражни натиск в стремежа си да стигне до изравняване. В 86-ата минута Мати Фернандес стреля силно от фаул, но далечният му удар мина на сантиметри от гредата, като Джеферсон плонжира за всеки случай.

Така с 1:0 „кариоките“ записаха втора победа в приятелски мач в рамките на няколко дни, след като преди това преодоляха и Франция в Париж с 3:1.