Ако сте се чудили защо все повече спортисти предпочитат да оставят брадата си да порасте, то едно от обяснението е следното: За да стреснат противника.

Дали този ход дава резултат, не е ясно, но телевизионният канал Trace Sport Stars подбра петима популярни спортисти, които поддържат сериозно окосмени лицата си.

5. Баскетболистът Рони Туриаф. Французинът, който българската публика имаше възможност да види в София през 2011-а година с екипа на Асвел Вильорбан от години не се разделя с дългата си брада.

4. Хокеистът Стойк Найдемайър също впечатлява с външния си вид, а може би това му дава сили и на леда в мачовете от Националната хокейна лига.

3. Ръгбистът Себастиан Шабал определено би впечатлил всеки противник с вида си, а и не само противник. Дългата брада и коса са запазена марка за Шабал. Французинът вече прекрати кариерата си, но със сигурност мнозина помнят прякора му: „Пещерният човек“.

2. Аржентинският футболист Лисандро Лопес също е избрал да „плаши“ съперниците с окосмението по лицето си. Лопес не се разделя с традиционната си брада още от времето в Олимпик Лион.

1. Легендарният уличен боец Кевин Фергюсън, известен с прякора си Кимбо Слайс заслужено заема първата позиция в тази импровизирана класация. За феновете на бойните спортове през януари се появи информация, че Слайс може да се върне в клетката.