Националът на Кабо Верде от състава на ЦСКА Луис Соарес Платини имаше поводи за радост и гордост в последния мач за представителния тим. Той и съотборниците му победиха като гости големия европейски фаворит Португалия в Ещорил. 

Африканците надделяха с 2:0, а атакуващият футболист на ЦСКА престоя на терена 62 минути, след като започна като титуляр. На терена се появи и бившият левскар Гари Родригес, който влезе като резерва в 80-та минута, но при вече оформен резултат. 

Мачът мина под огромния натиск на португалците, които трябва да се отбележи, че бяха без абсолютно всичките си звезди. Но дори и в експериментален състав, иберийците държаха инициативата. 

Въпреки това, защитата и вратарят им бяха доста колебливи и позволиха на Кабо Верде да стигне до двата си гола при единствените си точни удари в очертанията на вратата. Това се случи още преди почивката, когато на терена беше и Платини. 

Първо в 38-та минута се разписа Одаир Фортеш, а само пет минути след него Геге реализира за втори път в мрежата на португалците. След почивката пред вратата на африканците се изви истинска буря, но гол така и не падна. В 60-та минута пък Пинто от състава на иберийците беше изгонен и така се улесни малко задачата на гостите. 

Така този резултат, получен още преди почивката, се запази и след последния съдийски сигнал и футболистите на Кабо Верде стигнаха до изненадващия успех над фаворитите в този приятелски двубой.