Робин ван Перси няма намерение да напуска Манчестър Юнайтед в скоро време.

Според "The Daily Mail" 31-годишният футболист смята, че все още има бъдеще на "Олд Трафорд", въпреки фактът, че той не е предпочитан много в последно време от Луис ван Гаал. Рууни е честият избор, но това не притеснява Ван Перси, който вече е трети сезон с "червените дяволи".

"Робин не бърза да напуска. Той вярва, че ще постигне още неща на "Олд Трафорд", каза източник, близък до холандския играч.

Ван Перси е взел участие в едва 25 мача от началото на сезона, в които е отбелязал 10 гола. Холандецът обаче е преследват от контузии през последните месеци.

Робин ван Перси е наясно, че дните му на „Олд Трафорд“ са преброени с оглед факта, че Луис ван Гаал залага на Уейн Рууни и търси нов нападател за новия сезон.

Холандецът обаче се надява да изпълни договора си с Манчестър Юнайтед, който изтича през лятото на 2016 година.

Преди дни се появиха информации, че ръководството на Манчестър Юнайтед ще предложи на Робин ван Перси 5 милиона паунда, за да може двете страни да се разделят по взаимно съгласие през лятото.

31-годишният футболист има договор за още 14 месеца с „червените дяволи“. Той получава заплата от 250 хиляди паунда на седмица.

Няколко италиански клуба - Ювентус, Милан и Лацио проявяват интерес към холандския футболист, но нито един от тях не може да му предложили заплатата, която взима в момента.