Манчестър Сити и Евертън не излъчиха победител в завързан мач, като определено домакините от "Итихад" могат да съжаляват за изпуснатия успех. Двубоят завърши при нулево равенство, а в последните секунди "гражданите" не получиха 100-процентова дузпа за нарушение срещу Рахийм Стърлинг от Джон Стоунс. 

В крайна сметка попадения нямаше, въпреки страхотните шансове и така двата тима трябваше да се примирят само с по една точка, която няма как да помогне повече на домакините в борбата им за титлата. 

Първата част предложи много емоции и единственото, което ѝ липсваше, беше поне един гол. Но шансовете такъв падне бяха доста и чисти. Първото положение се откри пред домакините още в 8-та минута. 

Тогава Рахийм Стърлинг намери по страхотен начин Кевин де Брюин в наказателното поле и белгиецът стреля остро, но не можа да намери целта и тази опасност пред вратата на "карамелите" се размина. 

Най-чистото положение за "гражданите" дойде в 17-та минута. Тогава Яя Туре беше намерен по перфектен начин от Де Брюин в наказателното поле с центриране и стреля с глава от 6-7 метра. Тим Хауърд обаче изби по невероятен начин. 

След тази ситуация гостите се освестиха и погледнаха доста по-смело напред. В 18-та минута Жерар Деулофеу беше намерен от Ромелу Лукаку отдясно в наказателното поле и испанецът стреля силно от малък ъгъл, но Джо Харт изби. 

Малко след това отново юношата на Барселона имаше възможност да открие резултата за мърсисайдци, но пак не беше точен и пак домакините можеха да си отдъхнат. В тези минути Евертън продължаваше да играе много по-добре. 

И имаше възможността да реализира феноменален гол в 31-та минута. Тогава Лиън Озмън получи топка отляво в наказателното поле и стреля от воле, като топката мина на 4-5 сантиметра встрани от далечната греда. Това можеше да е великолепен гол, но не се получи. 

До почивката играта стана доста по-равностойна и ситуациите пред двете врати намаляха драстично, но енергичната игра не спираше. В крайна сметка попадения преди почивката не паднаха и двата тима се оттеглиха в съблекалните при нулево равенство. 

През втората част натискът на домакините беше просто убийствен. Те принудиха Евертън да се прибере далеч назад в собствената си половина, а положенията пред Тим Хауърд следваха едно след друго. 

В 53-та минута Хесус Навас пропусна от изгодна ситуация, а в 55-та последваха два пропуска първо на Рахийм Стърлинг, а после пак на Навас, като Тим Хауърд беше просто великолепен на вратата си. 

Последваха доста атаки, започнати от Давид Силва и Рахийм Стърлинг и минаващи като по правило през Серхио Агуеро и Кевин де Брюин. Следваха удари на аржентинеца и белгиеца, но Тим Хауърд беше заключил вратата си. 

Агуеро имаше много чиста възможност в 69-та минута, но тогава ударът му отново беше спрян от американеца с великолепна намеса. Така натискът на "гражданите" ставаше все по-масиран и по-масиран, но попадения така и не падаха. 

Поредният страхотен шанс се откри пред Агуеро в 81-та минута. Тогава той преодоля двама защитници и излезе на стрелкова позиция в наказателното поле. Ударът му от малък ъгъл обаче прелетя опасно над вратата, но не влезе в мрежата. 

В последните минути силите на Сити се поизчерпаха и натискът спадна. На свой ред "карамелите" тръгнаха по-смело напред, но при контрите Ромелу Лукаку и Стивън Пиенаар не бяха концентрирани и пропуснаха да затруднят Джо Харт. 

Така се стигна до най-спорната ситуация в последната секунда на продължението. Тогава Джон Стоунс откровено свали на земята Рахийм Стърлинг, но реферът не видя нарушението и не отсъди нищо. Така мачът свърши при нулево равенство и Сити изпусна да се доближи още повече до върха. 

Сити остана с 40 точки на третата позиция, докато гостите си остават 11-и с 28 точки и си кретат в средата на таблицата, далеч от опасната зона, но и от европейските турнири. 

Резултати от мачовете в Премиършип в сряда вечер:

Манчестър Сити - Евертън 0:0

Ливърпул - Арсенал 3:3

Челси - Уест Бромич 2:2

Саутхемптън - Уотфорд 2:0

Стоук Сити - Норич 3:1

Суонси - Съндърланд 2:4

Тотнъм - Лестър 0:1