Едно от дербитата между отбори от Висшата лига в третия кръг за ФА Къп беше между Норич и Манчестър Сити и се очакваше да предложи голяма интрига. Но това далеч не се случи, тъй като "гражданите" прегазиха опонента си с 3:0 насред неговия стадион. 

Серхио Агуеро, Келеши Иеаначо и Кевин де Брюин отбелязаха попаденията за успеха, благодарение на който момчетата на Мануел Пелегрини продължават похода си в най-стария футболен турнир в света. 

А още от началото на двубоя беше известно на къде ще тръгнат нещата. Още в 16-та минута Серхио Агуеро получи страхотен па от Рахийм Стърлинг и с прекрасен изстрел с десния крак в долния ляв ъгъл на вратата откри резултата. 

Още в 30-та минута интригата вече беше убита изцяло. Тогава младокът Келеши Иеаначо оползотвори усилията на съотборниците си при една хубава атака и направи резултата 2:0, с което още след първата една трета на двубоя беше ясно кой ще е победителят. 

Последваха обаче и доста пропуски след този развой, но предимно на играчи на Сити. Агуеро, Келеши, Стърлинг и Хесус Навас се скъсаха да пропускат, а за Норич неточни бяха Мартин Олсон и Камерън Джером. 

Тъкмо, когато "канарчетата" изглеждаха малко по-активни, те получиха трето попадение в мрежата си и крилете им бяха прерязани окончателно. Това се случи в 78-та минута, когато точен беше Кевин де Брюин след асистенция на Хесус Навас и така беше оформен крайният резултат. 

Благодарение на тази победа Сити ще чака съперника си за четвъртия кръг в понеделнишкия жребий. "Гражданите" все още са в надпреварата и за Купата на Лигата, където са полуфиналисти и чакат реванша с Евертън на 25 януари.