Отново е време за голямо дерби от Висшата лига и какво по-хубаво зрелище от лондонската битка между Арсенал и Челси. Двата тима се срещат в завързана битка на "Емирейтс", а тя се очаква да продължи традицията за резултатни големи мачове в Премиършип. 

Тя започва от 18:00 часа и всички фенове ще могат да го проследят в ефира на Diema Sport и на нашата платформа Gong Play

Непримиримите съперници излизат един срещу друг от коренно различни позиции. Докато "артилеристите" се борят за първото място и победата е задължителна за тях, за да го опазят, то "сините" се провалиха до момента в Премиършип и единствената им цел засега е да изплуват от долната половина на таблицата. 

Един от малкото силни мачове на Челси досега през тази кампания беше именно срещу "топчиите". На 19 септември воденият тогава от Жозе Моуриньо тим победи с 2:0 на своя "Стамфорд Бридж". 

Сега обаче факторът "Моуриньо" го няма, а той досега винаги предвещаваше минимум равенство, но предимно победи, срещу Арсенал на Арсен Венгер. Заместникът му Гуус Хидинк обаче също е във великолепна серия и все още няма загуба от идването си малко преди Коледа. 

В същото време, "топчиите" също са в силна серия, като през тази година все още нямат поражение. Правото на грешка в този мач обаче е просто изключено. В момента "артилеристите" са на три точки от откъсналия се лидер Лестър и всеки резултат, различен от победа, ще позволи на "лисиците" да се откъснат. 

И двата тима имат проблеми с контузени футболисти, но това е нещо като традиция за тях през целия сезон, така че мениджърите би трябвало да се справят с тези главоболия. Въпреки всички липсващи, дербито ще бъде със сигурност впечатляващо. 

За да подгреят феновете за този мач, от 15:30 часа ще могат да гледат и другата неделна битка от Висшата лига. В нея се срещат винаги атрактивният през този сезон Евертън и борещият се за оцеляване Суонси. Този двубой предвещава зрелище и голове и ще може да се гледа в ефира на Diema, както и на нашата платформа Gong Play


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS