Кондиционният треньор на българския национален отбор Роко Перота разкри причината защо "лъвовете" не успяха да победят родната му Италия в последния си мач. Причината е, че просто моментът от годината е бил неподходящ. 

Той даде просторно интервю пред медиите в родината си, които го потърсиха за мнение за живота и работата у нас. Перота разкри, че е щастлив тук, но целта му е един ден да се върне на Апенините. 

"Видя се, че футболистите на България имаха спад в силите си в края на двубоя. Това се дължи на факта, че те невинаги играят редовно в клубовете си. От друга страна, моментът да срещнеш Италия не беше най-добрият."

"Статистиките сочат, че футболистите на "адзурите" винаги достигат пика на своята форма около късния март и ранния април. Просто нямахме късмет и играхме срещу физически силна Италия."

"Но пък от друга страна, за мен беше много вълнуващо да се изправя с отбора си срещу родината и да слушам италианския химн на стадиона. Сърцето ми трепна. А и видях много силен отбор на "скуадра адзура", с физически издръжливи момчета, които успяха да натиснат в края и да вкарат гол."

"Моята мечта винаги е била да се върна в родината си, но сега попаднах на силен екип с млад треньор, който има картбланш да работи. Може би изпускаме Евро 2016, но има работа за Световното и искаме да се класираме там", сподели Перота пред Tuttomercatoweb. 

Той се поздрави след края на мача със селекционера на "адзурите" Антонио Конте. Оказа се, че двамата се познават изключително добре от престоя си по италианските терени на клубно ниво.

"Бях достатъчно щастлив да познавам Конте от времето, когато той беше в Сиена, а аз в Торино. Поздравихме се, а познанството ми с него е важен контакт за мен. Той работи много и винаги обръща внимание на детайла", сподели още Перота.