„Имаме футболисти, нямаме добър колектив“, заяви отговорникът за националните отбори към българския футболен съюз Йордан Лечков.

Лечков поиска включване в ефира на Спортно шоу Гонг по Дарик радио, за да поясни позицията си от по-рано днес, когато се изказа пред журналистите по повод уволнението на националния селекционер Любослав Пенев.

„Искам да върна назад нещата, защото бързо забравяме от къде стартирахме, когато така да се каже поехме властта. Ние колко треньори сменихме и колко имена изхабихме, поради некадърността на футболистите? Това трябва да се коментира, а не да бъдем пристрастни към един или друг футболист. Сава дума за националния тим, а от космоса се вижда, че нямаме резултати“, сподели още Йордан Лечков.

На въпрос за Димитър Бербатов и факта, че не играе за националния тим, Лечков коментира: „Това беше негово решение. Той сам напусна националния тим.“

„Когато е казано нещо, то е било конструктивно и съм казал обективни неща. Футболът само негативи ми е донесъл. Има безотговорно поведение. На футболистите им се пада това богатство да играеш за националния отбор. Не трябва да се оправдаваме със състоянието на държавата. Имаме малко играчи, но трябва да поемат по-голяма отговорност. Голяма мечешка услуга направихме ние поколението от 94 година, като постигнахме толкова големи успехи, защото сега искаме резултати“, каза още Йордан Лечков.

За това, че скоро не сме се класирали на голям форум, Лечков заяви: „Много ме притеснява и съм нерадостен. Толерантен съм през всичките тези години и ви казвам. Ако искате още утре се отказвам от тази голяма отговорност, но не съм от хората, които лесно се отказват. Не съм щастлив, напротив.“

„Никой не е казал, че Ивелин Попов е единственият виновник. Никой не е нападал Ивелин Попов. Нима бяхме щастливи, че не можем да бием Малта. Може ми предния път трябваше да вземем по-категорично решение и трябваше да настоявам още, че трябва смяна на треньорското ръководство“, заяви още Данчо Лечков и добави по повод планираното подмладяване:

„Има достатъчно футболисти. Навремето аз бях в националния отбор като втора и трета резерва. Ходили сме да играем по Бразилия и къде ли не, за да изкарваме пари за националния отбор. Да видим, че има и други футболисти в България. За 21-годишните - категорично, да, ще удържим това решение.“