След като се утвърди в титулярния състав на Каса Пиа, Андриан Краев си е поставил нова цел - да се върне в националния отбор на България. Бившият халф на Левски призна това в интервю за  O Jogo. Очакваше се той да получи повиквателна за последните мачове с Люксембург и Северна Ирландия от Лигата на нациите, но селекционерът Илиан Илиев не го направи.
 
„Искам да се върна в националния отбор на България. Да играя за моята страна е едно от най-добрите чувства, които мога да изпитам. Тренирам ежедневно, за да почувствам това отново”, откровен е 25-годишният Краев, който има 8 мача за "лъвовете".
 
След блестящото поколение от 90-те, четвъртото място на Мондиал'94, българският футбол запада и не е участвал в голямо състезание от Евро 2004. 
 
„В България се води голяма дискусия, която се опитва да обясни отсъствието на отбора ни от европейските и световните първенства. Мисля, че това е свързано с факта, че има много чужденци в българското първенство и не се дава възможност за изява на българските играчи”, оплаква се Краев.