Отборът на Септември спечели първа победа през новия сезон в „Б“ група. Отборът от Симитли победи в здрав мач лидера Ботев Враца с 1:0, информира е-709.com.

През първото полувреме двата отбора не успяха да си вкарат гол, а и като цяло нямаше много положения. Ще се запомнят само един хубав пробив завършил с прострелно центриране на Топузов и хубав удар на Карадачки от 18 м, париран от вратаря Левашки.

Буквално с първата си атака през второто полувреме Септември стигна и до така жадувания гол. След хубав пробив от дясно на изключително активния през целия мач Илиян Христов, последва точно центриране по земята в малкото наказателно поле, където Методи Костов с крак засече топката в мрежата. Това бе и първи гол за отбора на Септември в „Б” групата през този сезон. 

В 55-ата мин. гостите от Враца изпуснаха своя шанс да изравнят, след като влезлият като резерва  Атанасов получи удобна топка в наказателното поле, от 10 м стреля много силно, но вратарят Карадалиев отби удара му. След още 10 минути отново Методи Костов с поредица от финтове се освободи от двама бранители, но ударът от 3-4 м мина на сантиметри от страничната греда. До края на мача възпитаниците на Спас Стоименов успяха да запазят  преднината си като не дадоха почти никакви шансове на футболистите от Ботев Враца.