Отборът на Пирин Разлог победи Пирин Благоевград с 1:0 в среща от втория кръг на “Б” групата. Единственият гол в мача вкара Йордан Юруков в 21-та минута от фаул. Юруков тръгна за големия футбол от Македонска слава и Пирин 1922, игра дълго време за ЦСКА и Черно море, преди да се завърне в родния си Разлог.

Срещата започна много добре за Пирин Благоевград. Още в 5-та минута Мартин Тошев нацели гредата, а малко по-късно Владислав Златинов изпусна много удобно положение от 10 метра. Гостите от Благоевград имаха претенции към главният съдия Мартин Александров, че подмина нарушение срещу Георги Георгиев в наказателното поле на домакините. Като цяло съдията не се справи със срещата, като и двата отбора могат да имат претенции към него.

Така се стигна до 21-та минута, когато домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар и Йордан Юруков бе безпощадно точен.

През второто полувреме, противно на очакванията, футболистите на Пирин Благоевград така и не успяха да осъществят натиск и не успяха да създадат нито едно чисто голово положение и закономерно загубиха. Защитата на Пирин Разлог, водена от юношата на благоевградския отбор Евгени Тунтев, не даде никакви шансове на нападателите на “орлетата”.

Йордан Самоковлийски отново започна с Мартин Тошев и Владислав Златинов, но този път нещата не се получиха. Така опасенията на Самоковлийски, че отборът му Пирин Благоевград ще губи точки срещу отбори от региона, се оправдаха.

За Пирин Разлог това бе втора поредна победа в шампионата и очевидно, че възпитаниците на Димитър Соколов и Христо Джоджов ще играят сериозна роля през този шампионат. Двубоят се игра на стадион “Свети Петър” в Банско, заради продължаващия ремонт на стадиона в Разлог.

В другото регионално дерби от този кръг Септември и Банско завършиха на равно 0:0.