Отборът на Пирин Благоевград победи Созопол с 2:1 в среща от петия кръг на “Б” групата. Резултатът малко лъже, тъй като “орлетата” имаха пълно преимущество през целия мач, а гостите успяха да вкарат почетен гол 7 минути преди края с единствената си атака в мача.

В герой за Пирин се превърна голмайсторът Влади Златинов, който вкара и двата гола за своя отбор в 14-та и 73-та минута.

При първото попадение Златинов засече с глава прострелно центрирана на Тони Тасев. До края на полувремето зелено-белите диктуваха събитията на терена и най-напред вратарят Теменлиев отрази удар на Златинов с левия крак. В 35-ата минута Тони Тасев от 10-ина метра изпрати топката над напречната греда. Като цяло в мача гостите играха изключително грубо, направиха безброй фаулове и още до 40-ата минута Йордан Самоковлийски трябваше да прави две принудителни смени, тъй като неприятни контузии получиха Антон Костадинов и Александър Башлиев. Главният съдия Мартин Никифоров спести доста картони през първото полувреме, но през втората част вече нямаше накъде и вдигна доста картони за отбора на Созопол, но и на Драги Коцев, Димитър Благов  и Румен Сандев от “Пирин”.

В 65-ата минута Златинов изпълни страхотно фаул от 22-метра. Топката мина буквално на сантиметри от страничната греда на вратаря Теменлиев, който въобще не реагира. В 73-та минута, атака, започната от Попев, завърши с великолепно центриране на Андрей Стоев и от около 3-4 метра Златинов отново с глава топката в мрежата. Голът подейства успокоително на “орлетата” и в 83-та минута допуснаха попадение. При едно центриране Ангел Делчев с глава намали на 2:1 при първата по-сериозна атака за гостите. Все пак футболистите на Пирин успяха да запазят преднината си и спечелиха нови 3 важни точки по пътя си към “А” група.

В първенството предстои пауза, в която Пирин ще гостува за контрола на Локомотив София на 5 септември.