Първата контрола на Локомотив Пловдив под ръководството на новия наставник Неделчо Матушев завърши със загуба. "Смърфовете" паднаха с 1:2 от новака в Б група Верея. Мачът се игра в Стара Загора. 

Георги Вълчев откри резултата за елитния тим, но след почивката домакините стигнаха до пълен обрат след попадения на Бирсент Карагерен и Ивайло Евтимов и се поздравиха с успеха. 

Двата тима заложиха предимно на битката и преди почивката си размениха по едно положение. Те обаче не представляваха сериозна опасност за двамата вратари. Така се стигна до 45-та минута, когато "железничарите" поведоха. 

Това стана след перфектна контраатака, която започна от Станко Йовчев. Той открадна топката в центъра на терена и веднага пусна пас към Бранимир Костадинов. Новото попълнение пък изведе Георги Вълчев в чиста позиция и халфът с десния крак от десетина метра опъна мрежата.

Но след почивката домакините сътвориха обрата. В 50-та минута Верея изравни след гол на юношата на Локомотив Бирсент Карагерен, който направи самостоятелен рейд по левия фланг и от малък ъгъл преодоля вратаря Божидар Стойчев. 

Двата тима изпуснаха по едно положение, преди в последните минути старозагорци да стигнат до победата. Това стана след попадение на Ивайло Евтимов, който се разписа от 5 метра, след като топката му беше свалена удобно от негов съотборник.