Нефтохимик победи Добруджа с 2:1, в последната среща от шампионата в Б група за тази година.

Срещата започна с няколко добри възможности за гол и пред двете врати, но резултата откриха гостите от Добрич в 34-та минута, след центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле. Те запазиха превъзходството си до края на полувремето.

Във втората част момчетата на Диян Петков излязаха на терена с по-голяма мотивация и направиха по-мощна атака към противниковата врата. Още в първите минути Симеон Мечев имаше шанс да изравни, но топката попадна в ръцете на вратаря. Няколко минути по-късно пред гостите се откри възможност да поведат с 2:0, но уцелиха горната греда на вратата на Петър Денчев. След още няколко пропуснати шанса за гол, Борислав Борисов изравни резултата в 82-ра минута.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


В първите минути на добавеното време, съдията отсъди дузпа в полза на Нефтохимик, след игра с ръка на футболист на Добруджа. Това решение предизвика вратаря на гостите към саморазправа, заради което той получи червен картон. След като на вратата застана полеви играч, Любомир Любенов оформи победния резултат 2:1, с перфектно изпълнен единадесетметров удар.

Последната среща от есенния дял на първенството на „Б“ футболна група донесе нови три ценни точки към актива на „шейховете“ и те вече са с 22 точки.