Националът Йордан Минев е контузен дни преди решителната среща на България срещу Норвегия. Футболистът на Лудогорец получи травмата по време на мача между дублиращите отбори на Лудогорец и Литекс в Б група. Минев се завърна в игра за първи път след шампионатния мач с Левски, където получи травма. В средата на второто полувреме срещу Литекс Минев е получил удар от страна на Антон Недялков и е напуснал принудително терена. Все още не е ясно до колко сериозна е травмата, като първоначалните прогнози за участието му в националния отбор са 50 на 50. В Лудогорец взеха решение да пуснат Минев в Б група, за да натрупа игрова практика. Той бе в групата в мача срещу Славия, но не взе участие.

След двубоя, в лагера на Лудогорец с контузии са още Кишада и Преслав Петров. И двамата бяха заменени принудително по време на мача. 

Иначе в самата среща Лудогорец спечели с 2:1. Воденият от Веселин Бранимиров отбор вкара два бързи гола чрез Джонатан Кафу и Лукас Саша от дузпа. За Литекс бе точен Чавдар Ивайлов. От представителния тим на Лудогорец в Б група играха още Витиня, Кишада, Минев и Джоди Лукоки. За Литекс дебютира новото попълнение Елтон, а на терена от представителния тим бяха още Антон Недялков, Илия Миланов, Александър Цветков и Кирил Десподов.