Бойко Величков беше представен днес като новия старши-треньор на Ботев от кмета на Враца и председател на управителния съвет на клуба Калин Каменов. Градоначалникът обяви, че целите пред отбора са: „челни позиции, победи и изграждане на боеспособен състав, като не скри, че до дни се очаква покана от БФС за участие в новата Б група. „Заслужаваме да сме там, защото през миналото първенство показахме силни игри, на първите места сме по посещаемост и реализирахме 101 гола, което освен ЦСКА се оказа немислимо за другите отбори от В групите“, заяви още Каменов. Той припомни, че е наследил футболния клуб със задължения от 1 000 000 лева, но е предпочел да тръгне по трудния път – чрез връщане на стари задължения, вместо да го фалира и вземе лиценза на друг клуб. „За 6 месеца върнахме 200 000 лева от задълженията, които не са наши. Даваме редовно заплати и премии, а да се играе в „Ботев“ вече е престижно“, коментира резултатите от оздравителната програма на клубното ръководство. Той благодари за усилията, положени от спортния директор Димитър Мутафов и маркетинг директора Денислав Георгиев по стабилизирането на отбора. „Да, ние не завършихме на първо място във В група, но спечелихме битката за спасяването на Ботев. Сега очакваме покана за професионалния футбол, защото мястото ни е там, а не в аматьорските дивизии“, допълни Каменов.

Кметът и шеф на Ботев допълни, че освен изграждането на боеспособен отбор, ръководството има сериозни намерения към детско-юношеската школа, за попълването на коята наскоро беше проведен подбор. При представянето на Величков, Каменов заяви, че е потърсена обществената подкрепа, като 70% от гласувалите на клубния сайт са били в полза на новия наставник.

„Благодаря за поканата и гласуваното доверие. Когато преди 2 години и половина дойдох в Ботев, чувствах уважение и респект към традициите на Ботев. Сега към тези чувства добавям привързаност и любов. Благодаря на привържениците на Ботев за подкрепата през времето, когато не бях сред тях и затова, че ми се обаждаха и ме информираха какво се случва. Приех поканата, защото виждам, че ръководството на клуба иска да изгради настоящето и бъдещето на отбора. Запомнете: във футбола няма минало време, затова не е важно какво се е случило при предишния ми престой тук. Важното е какво правим сега!“, заяви пред медиите Величков. Той изрази очакване подготовката на отбора да започне на 20-22 юни, като в момента работи по селекцията заедно със спортния директор Димитър Мутафов. Засега сигурен помощник на Величков ще е предишният му помощник – Иван Пасков.

КОИ СА НОВИТЕ ХОРА В БОТЕВ:

Бойко Величков (4.02.1974 г.) е познава в детайли работата във Враца от предишния си престой в града, който беше между декември 2013 и юни 2014 г., когато успя да стабилизира отбора в "Б" група. Бойко Величков е възпитаник на школата на ЦСКА. По-късно игре за "Янтра", "Литекс", "Левски", "Велбъжд", "Спартак" /Варна/, "Локомотив" /София/, немския "Рот Вайс" /Йена/, гръцкия "Илисиакос" и "Черно море" от Варна. Бил е главен мениджър на столичния "Локомотив". Водил е също "Локомотив" /Мездра/ и "Чавдар" /Бяла Слатина/.

Иван Пасков (4.01.1973 г.) беше негов помощник в предишния престой във Враца. Бивш играч на „Славия“, ЦСКА, „Велбъжд“, „Спартак“ /Варна/, „Локомотив“ /Пловдив/, „Локомотив“ /София/ и гръцкия „Естория“.