Кметът на Русе Пламен Стоилов даде ясна заявка, че целта на целия спортно-технически щаб, на ветераните и администрацията на града, е Дунав Русе да влезе в А група още през следващия сезон.

Освен това градоначалникът сподели пред Дарик радио, в Спортно шоу Гонг, че една от неговите задачи е да създаде успешна детско-юношеска школа, която да развива таланти.

Дунав Русе заема първо място във временното класиране на Б група, като след 6 мача от началото на сезона, има 5 победи и 1 равен.

„Събуждането на футбола е града се дължи най-вече на това, че се опитваме да възродим този спорт. Най-важното беше да върнем доверието на бизнеса, че всички средства отиват само и единствено за футбол, да съсредоточим усилията си във футболна школа. Опитваме се да направим това, което направиха силните школи на Литекс и Лудогорец, когато влязоха в големия футбол. Разбира се, липсва ни генералният спонсор, но засега сме осигурили финансирането“, сподели кметът.

„Основната ни цел е връщането на отбора в А група. Ние, администрацията, не се бъркаме в управлението на футбола, а държим той да се управлява от хора, които го разбират – от много добро спортно-техническо ръководство и много добър треньор. Най-важното е, че феновете повярваха, защото няма футбол без фенове. Надявам се дори публиката да се увеличава, все пак Русе е футболен град“, коментира още Пламен Стоилов.

„Крайно време е отборът да се върне там, където му е мястото“, категоричен беше кметът на Русе.

От администрацията на града, заедно с инициативен комитет, са се заели и с подготовката на специално честване по повод годишнината от победата на Дунав Русе над Рома (1:0) от 1 октомври 1975 година.

„Ние се подготвяме за това честване много сериозно. Общината подкрепя инициативния комитет. Ще бъде сериозно събитие, честване. Ще има приятелски мач на ветераните на Дунав и някои от най-големите звезди от близкото минало. Дори ветераните ни повярваха и помагат на отбора.“

„Много трудно се издържа отборът. Проблемът беше липсата на доверие от бизнеса. Когато не се крадат пари във футбола, може да се получава. Вярвам, че ще намерим генерален спонсор, но за Б група имаме стабилно финансиране. През последните 4 години , а и това, което ще правим са инвестиции във всички бази е пътят на младите спортисти, които ще тръгнат по стъпките на именитите ни спортисти. Искаме да върнем масовия спорт. Русе заявява претенциите на водещ спортен център, със всички събития, които предвиждаме да се състоят. Цялата администрация работи в тази посока“, завърши Пламен Стоилов.