Втородивизионният Добруджа стана поредният клуб, който излезе с декларация, станала модна форма на общуване напоследък.

Добричкият клуб коментира появилите се информации за скандали в пресата:

 “Слуховете, че в клуба има финансов и организационен хаос категорично не отговарят на истината. Към настоящия момент клубът дължи на хората, работещи в него, заплатите за месец октомври 2014 година.”

 “За инцидента, случил се между нашия треньор и привържениците, пътували за мача в Бургас срещу местния Черноморец и имайки предвид изключително противоречивите версии, изискваме от разследващите органи да се произнесат. Обявената информация, че привържениците на Добруджа са действали под диктовката на външни фактори е смешна. Ние сме категорично против излишното създаване на напрежение между ФК Добруджа и привържениците на отбора.

Искаме да успокоим обществеността в град Добрич, че благодарение на Общината и президента Валентин Василев, финансирането, такова каквото е и от доста време насам, ще бъде подсигурено и за следващия сезон. Заявяваме, че всички слухове за разпад и несъществуване на клуба категорично не отговарят на истината. Клубът ни е на 95 години и е просъществувал без значение от това кои са ръководните фактори, играчите или треньорите”, пише в декларацията на клуба.