Футболният тим на Дунав Русе започва подготовка за пролетния дял от първенството на "Б" група на 12 януари. Първото занимание след зимната пауза трябва да стартира в 14 ч. на стадион "Дунав".

Програмата е ясна още от края на миналата година, като до края на месеца "драконите" ще се готвят в домашни условия, след което заминават за Стара Загора, където има уредени контроли. През февруари отборът отива край морето, където ще се включи в тазгодишното издание на турнира "Албена Къп".

Шампионатът на "Б" група се очаква да започне в края на февруари. До момента русенският състав е водач в класирането с актив от 38 точки, с 4 повече от преследвачите "Поморие" и "Локомотив" Горна Оряховица.

Старши треньорът Веселин Великов вече заяви, че през пролетта дунавци ще са още по-силни. Целите пред отбора са сбъдване на мечтите на всички русенци със завръщане на "Дунав" в елита след четвърт век изгнание в "Б" група и аматьорския футбол.

До момента са ясни и две нови попълнения в дунавските редици. Това са халфовете Янислав Иванов и Ангел Здравчев, които подписаха договори за година и половина с опция за още една. Водят се преговори за привличането на още един футболист, като Великов е категоричен, че не става въпрос за вземане под наем, а за играч, който ще стане собственост на клуба.

Всички останали, които бяха в редиците на "драконите" през есента, се очаква също да започнат подготовка на 12 януари.