Дунав Русе победи с 1:0 като гост на Ботев Гълъбово в мач от 21-ия кръг на Б група. 

Така футболистите на русенския тим направиха най-добрия подарък за рождения ден на своя треньор Веселин Великов, който днес става на 39 г.

Лошият терен и силният вятър не позволиха много качествен футбол на стадиона в Гълъбово. Въпреки това дунавци диктуваха темпото през първата част. Попадението обаче така и не идваше. 

В добавеното време все пак центриране на Ивайло Раденцов от ъглов удар се отклони от гредата, добавената топка от Антон Огнянов бе отбита, но Михаил Милчев след това намери Мирослав Будинов, който прати с глава топката във вратата на Ботев за 0:1.

След почивката „драконите“ продължиха да владеят ситуацията. Положенията за отбелязване на гол пред тяхната врата се изразяваха предимно с опити за разбърквания след центриране в полето на „Дунав”. При едно от тях все пак топката бе отправена към русенската врата, но Мартин Луков се намеси подобаващо и опази вратата си.
За сметка на това с пропуски за русенския тим се отличиха Юлиан Ненов, Антон Огнянов и Будинов.

В края не липсваха инфарктни ситуации. Дунавци имаха шанс да удвоят, но Антон Огнянов не успя да преодолее противниковия страж, след като бе изведен сам срещу него. След показаните 4 минути добавено време пък гл. рефер Георги Давидов остави 6 минути игра. Гостите обаче не допуснаха промяна в резултата и стигнаха до заслужен успех.

Така дунавци победиха за втори път през сезона този съперник, след 5:0 в Русе през есента и събраха актив от  точки.

В следващия кръг на от първенството на Б група „драконите“ приемат отбора на Локомотив Горна Оряховица на 2 април от 17:00 ч. 

Междувременно в паузата на първенството те ще изиграят контрола с Ботев Пловдив на 26 март от 15 ч. на Градския стадион в Русе.

Дунав Русе: Мартин Луков, Николай Парнаров (65–Марио Петков), Петър Патев, Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Ивайло Раденцов, Светослав Читаков, Юлиан Ненов (83–Николай Колев), Антон Огнянов, Георги Чакъров (60–Бранимир Костадинов), Мирослав Будинов


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS