При резултат 0:0 завърши приятелската среща между Дунав Русе и новака в "Б" група ФК Бургас. Третата контрола от подготовката на русенския тим за Североизточната "В" група се проведе в Шумен.

Старши треньорът на "драконите" Веселин Великов направи само една промяна сред титулярите, в сравнение с предходните две предсезонни проверки срещу Лудогорец 21 в Разград /0:0/ и срещу "Добруджа" в Добрич /0:1/. На вратата започна Цветомир Цанков. В отбрана на десния бек бе Николай Парнаров, в средата на защитата - Михаил Милчев и Мартин Димов, а отляво - Атанас Атанасов. Пред тях в центъра на терена започнаха Диян Димов, Ивайло Раденцов и Георги Чакъров. По крилата бяха Кристиян Кожухаров и Андреас Васев, а напред защитата на бургаския тим тормозеше Мирослав Будинов.

Дунавци бяха по-активни и създадоха повече положения за гол. В 16-та минута Чакъров получи топката в центъра на наказателното поле, стреля, но вратарят на Бургас Янко Георгиев спаси. Между 28-та и 37-та минута футболистите на Дунав имаха възможност на три пъти да отбележат. Будинов на два пъти и Парнаров обаче се разминаха с гола.

Многото смени през второто полувреме намалиха качеството на игра и през повечето време опасни положения нямаше. На терена за "драконите" се появиха всички останали футболисти, освен Мартин Цирков, който се оказа, че все още не е възстановен от травма от миналия сезон.

В края на мача русенци отново натиснаха съперника си и бяха близо до гол. След удари на Г. Георгиев и Колев обаче, вратарят на "Бургас" се намеси убедително и запази нулевото равенство.

Следващата контрола на русенския отбор е на 26 юли, събота, в Горна Оряховица срещу местния Локомотив, който през сезон 2014/2015 ще играе в "Б" група.