Васил Калоянов дебютира за Ботев Враца при равенството 2:2 срещу Добруджа в Добрич от 1-я кръг на Б група.

26-годишният централен нападател беше картотекиран в последния възможен момент в БФС и доби право да играе срещу Добруджа. Старши-треньорът Викторио Павлов пък го пусна като титуляр.

Калоянов изкара подготовката в Бургас, но реши да облече екипа на "Ботев". Той идва като свободен агент и целта му е да увеличи ударната мощ на врачани.

Старши-треньорът на Ботев Викторио Павлов заяви, че е доволен от футболистите си след равенството от 2:2 срещу Добруджа.

Наставникът коментира, че "когато си загубил 3 точки, като си спечелил една" е леко разочароващо.

Павлов допълни, че очаква от играчите си тепърва да разкрият своя потенциал и занапред да имат повече успех в мачовете на чужд терен.

"Малко не ни достигна да си тръгнем като победители от Добрич, секундите в края се оказаха щастливи за домакините. Аз съм удовлетворен от футболистите и представянето им, особено след почивката, когато разгърнахме онова, което можем на терена", допълни Викторио Павлов.

Той отпусна почивка на своите футболисти в неделя, а в понеделник врачани се събират за следващото занимание. Във 2-ия кръг Ботев гостува на новака Созопол, като мачът е на 9 август край морето.